Je bent hier:

Faalangst, autisme en AD(H)D

Voor iedereen die begint met autorijden, is de rijsimulator een uitstekende start. Maar helemaal wanneer jij te maken hebt met faalangst, autisme of AD(H)D. Jouw eerste rijervaringen vinden dan namelijk plaats in een virtuele en overzichtelijke omgeving. De instructies zijn helder en worden zo vaak als nodig op dezelfde wijze herhaald. Bovendien heeft elke les een duidelijk doel en word je tijdens de les nog niet geconfronteerd met situaties die er op dat moment nog niet toe doen of waar jij nog niet aan toe bent.

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat rijles in een simulator een geschikt alternatief is voor het rijden in een lesauto. Dit onderzoek is uitgevoerd door de Technische Universiteit Delft. Hierbij is gekeken naar de prestaties van de rijsimulator leerlingen ten opzichte van de ervaringen van de rijinstructeurs en hun autoleerlingen. Uit dit onderzoek blijkt dat het volgen van rijlessen in een simulator veel voordelen heeft.

Voordelen van de rijsimulator

  • Kijkgedrag, bediening en reactie worden vastgelegd en geanalyseerd.
  • De eerste rijlessen vinden plaats in een virtuele omgeving, je ervaart verkeersdrukte zonder de spanning dat er iets mis kan gaan.
  • Moeilijke situaties kunnen zo vaak als nodig is herhaald worden.
  • Je ontwikkelt een betere gevaarherkenning, wat weer verband houdt met een lager ongevallenrisico na het behalen van het autorijbewijs.
  • Vanwege 100% effectieve lestijd zijn16 lessen van 30 minuten in een simulator net zo effectief als 16 rijlessen van 60 minuten op de openbare weg.
  • Het tarief van de rijsimulator lessen ligt een stuk lager, je kunt daarom tot een paar honderd euro besparen, dus goedkoper.
  • Met een rijopleiding inclusief simulatorlessen heb je een 30% hogere slagingskans
  • Middels de rijstijltest een duidelijk en passend advies voor de aanvullende rijlessen in de lesauto.
Autorijles Harderwijk en Zeewolde
Rijles op simulator Harderwijk en Zeewolde

Ben je niet bekend met de rijsimulator, dan behoort een gratis proefles tot de
mogelijkheden. Maak hiervoor vrijblijvend een afspraak.

28 jaar garant voor een rijopleiding van hoge kwaliteit

Hartel Rijopleidingen

Ervaring

Hartel Rijopleidingen is dè rijschool die al 28 jaar garant staat voor een rijopleiding van hoge kwaliteit. Door continu bij te scholen, afspraken na te komen en kwaliteit te leveren is Hartel Rijopleidingen uitgegroeid tot een zeer betrouwbare rijschool.

Gecertificeerd

Een erkend BOVAG rijschool is met een KNMV gediplomeerde motorinstructeur. Bij een BOVAG rijschool weet je waar je aan toe bent en krijg je die zekerheid. BOVAG schrijft onder meer voor dat de instructeurs hun deskundigheid op peil houden en een VOG (verklaring omtrent gedrag) moeten kunnen overleggen.

Efficientie

Door middel van een degelijke en dynamische opbouw van de rijlessen, waarbij gestreefd wordt naar een zo kort mogelijke duur van de rijopleiding, haal jij op een leuke en vlotte manier je rijbewijs B, motorrijbewijs, rijbewijs BE (aanhanger) of scooter/brommerrijbewijs!

Neem contact met ons op!

Testimonials