Je bent hier:

BE-1DAG

Om een aanhanger, oplegger of caravan te trekken heb je een rijbewijs B, BE of B+ nodig. Welk rijbewijs je nodig hebt, hangt af van de maximale toegestane massa en het voertuig dat de aanhanger trekt. Wil je graag een BE-rijbewijs? Dan ben je bij Hartel Rijopleidingen aan het juiste adres. Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, wil jij je BE-opleiding bij ons volgen schrijf je dan in via het inschrijfformulier!

BE-1DAG: Ons aanbod

Wij van Hartel Rijopleidingen bieden een BE rijopleiding aan die je in 1 dag kunt volgen. Dit houdt in, dat jouw rijlessen en het praktijkexamen op dezelfde dag plaats vinden. Wanneer je deze rijopleiding niet in een dag wilt doen, kun je de uren van de dagopleiding ook opsplitsen. De kosten van deze BE-dagopleiding worden op onze prijspagina duidelijk weergegeven.

Houdt er rekening mee dat in de dagopleiding geen kosten zijn inbegrepen van de Gezondheidsverklaring (€34,80 euro) en het Bovag Garantiefonds (€2,75 euro).

5139262-2

BE-1DAG: Welk rijbewijs heb je nodig?

Om met een aanhanger of oplegger te mogen rijden is niet altijd een E rijbewijs nodig.  Maar wanneer is E achter B noodzakelijk en wanneer is B alleen voldoende?

Maximum toegestane massa = massa ledig voertuig + laadvermogen, hierna te noemen MTM.

  • Aanhangwagen met MTM minder dan 750 kg: rijbewijs B voldoende
  • Aanhangwagen met MTM van 750 kg of meer: rijbewijs B voldoende mits de MTM van de auto en de MTM van de aanhangwagen samen niet meer bedragen dan 3500 kg
  • Met het rijbewijs B+ (code96) mag u een combinatie met aanhangwagen besturen met een totaal MTM van maximaal 4250 kg.
  • Met het rijbewijs BE mag u een combinatie met aanhangwagen besturen met een totaal MTM van maximaal 7000 kg. Let hierbij wel op dat het maximum van het rijbewijs B 3500kg is voor het trekkende voertuig.

Wil je met zwaardere combinaties gaan rijden dan de bovengenoemde 7000 kg, dan is het rijbewijs C1E noodzakelijk!

Voor meer informatie kan je hier het PDF-bestand downloaden: nieuwe-regels-voor-het-rijbewijs-be. Hiermee hopen wij je voldoende te hebben geïnformeerd.

29 jaar garant voor een rijopleiding van hoge kwaliteit

Hartel Rijopleidingen

Ervaring

Hartel Rijopleidingen is dè rijschool die al 28 jaar garant staat voor een rijopleiding van hoge kwaliteit. Door continu bij te scholen, afspraken na te komen en kwaliteit te leveren is Hartel Rijopleidingen uitgegroeid tot een zeer betrouwbare rijschool.

Gecertificeerd

Een erkend BOVAG rijschool is met een KNMV gediplomeerde motorinstructeur. Bij een BOVAG rijschool weet je waar je aan toe bent en krijg je die zekerheid. BOVAG schrijft onder meer voor dat de instructeurs hun deskundigheid op peil houden en een VOG (verklaring omtrent gedrag) moeten kunnen overleggen.

Efficientie

Door middel van een degelijke en dynamische opbouw van de rijlessen, waarbij gestreefd wordt naar een zo kort mogelijke duur van de rijopleiding, haal jij op een leuke en vlotte manier je rijbewijs B, motorrijbewijs, rijbewijs BE (aanhanger) of scooter/brommerrijbewijs!

Neem contact met ons op!

Testimonials