Snel je aanhanger
BE rijbewijs

Met Hartel Rijopleidingen

Rijbewijs BE

Snel op weg met een aanhanger, aanhangwagen, oplegger of een trailer? Tegenwoordig heb je een apart BE rijbewijs nodig om met een aanhanger te mogen rijden. Bovendien vraagt het om andere vaardigheden dan met een enkele auto. Zowel in de verkeersdeelneming als tijdens de bijzondere manoeuvres.

Een dagopleiding volgen voor het halen van je aanhanger BE rijbewijs doe je bij Hartel Rijopleidingen. Met onze dagcursus behaal jij in 1 dag je aanhanger BE rijbewijs. ’s Ochtends starten we en dezelfde dag ben je in het bezit van je rijbewijs. Heb je nog geen ervaring met het rijden van een auto met aanhanger en/of achteruitrijden? Geen probleem. We adviseren je dan om deze dagopleiding te splitsen en in 2 dagdelen te volgen. Mocht het jou in het eerste dagdeel dan niet helemaal lukken, is verlenging van het tweede dagdeel of het inroosteren van een derde dagdeel nog gewoon mogelijk.

In 1 dag leer jij van ons dé juiste vaardigheden om op pad te gaan met een aanhangwagen. De aanhanger rijopleiding volg je bij Hartel Rijopleidingen. De beste weg naar je rijbewijs.

Duo opleiding, in 1 dag je aanhanger rijbewijs BE

Heb je voldoende ervaring met het (achteruit) rijden met een aanhanger?
Dan zou je kunnen kiezen voor een duo opleiding. Samen met je partner, vriend(in) of collega in 1 dag je aanhanger rijbewijs BE halen?

Door met elkaar in de auto te rijden is bewezen dat je ontzettend veel leert door te kijken naar een ander!

De dag bestaat uit een stukje theorie over het kenteken van de les combinatie en enkele controlehandelingen. Daarna gaan we de weg op.

In totaal lessen we maar liefst 6 uur. Dit betekent dat je dan per persoon 3 uur actief (achter het stuur) en 3 uur passief (op de achterbank) rijles krijgt, beiden afgesloten met een praktijkexamen bij het CBR.

 

;

Snel je aanhangerrijbewijs halen!

;

Voordelig je BE-rijbewijs halen!

;

Rijopleiding in 1 dag mogelijk!

;

Sinds 1989, klantwaardering 9,5!

Ervaring

Wij zitten al meer dan 35 jaar in het vak en hebben dus een uitgebreide ervaring in het geven van rijlessen. Wij komen onze afspraken na en streven naar de hoogste kwaliteit, waardoor we zijn uitgegroeid tot een zeer betrouwbare rijschool.

KNMV-Rijschool Keurmerk

Een goede rijschool kun je herkennen aan het KNMV Rijschool Keurmerk met gecertificeerde KNMV motorrijinstructeurs (KGI). Met dit keurmerk kunnen wij ons als goed georganiseerde rijschool, met kwalitatief hoogwaardige en gepassioneerde instructeurs onderscheiden. En worden wij erkend als specialist op het gebied van motorrijopleidingen.

Gemiddeld beoordeeld met een 9,5!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5. Daarnaast beveelt 98% van onze klanten ons aan! Dit zijn cijfers waar we erg trots op zijn en die aantonen dat we inderdaad voor de allerbeste kwaliteit van jouw autorijlessen gaan.

BOVAG-lid

Wij zijn een erkend BOVAG-lid, wat betekent dat we gegarandeerd een goede en betrouwbare rijschool zijn. De instructeurs worden periodiek gecheckt en bijgeschoold en hebben altijd allemaal een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Efficiëntie

Wij zorgen voor een degelijke en dynamische opbouw van de aanhanger BE rijlessen, waarbij we rekening houden met jouw gewenste tempo. Zo haal jij op een leuke, vlotte en efficiënte manier jouw aanhanger BE rijbewijs.

Begrip in de regio

Omdat we al jarenlang actief zijn en al talloze mensen hebben geholpen met hun rijlessen en het behalen van hun rijbewijs, zijn we een begrip in de regio. Wij zijn dé betrouwbare motorrijschool in Zeewolde, Harderwijk, Hierden, Ermelo, Biddinghuizen, Nunspeet en omstreken.

Aanhanger BE rijbewijs

Om met een aanhanger of oplegger te mogen rijden is niet altijd een aanhanger BE rijbewijs nodig.  Maar wanneer is BE noodzakelijk en wanneer is B alleen voldoende?

Maximum toegestane massa = massa ledig voertuig + laadvermogen, hierna te noemen MTM.

  • Aanhangwagen met MTM minder dan 750 kg: rijbewijs B voldoende
  • Aanhangwagen met MTM van 750 kg of meer: rijbewijs B voldoende mits de MTM van de auto en de MTM van de aanhangwagen samen niet meer bedragen dan 3500 kg
  • Met het rijbewijs B+ (code96) mag u een combinatie met aanhangwagen besturen met een totaal MTM van maximaal 4250 kg.
  • Met het rijbewijs BE mag u een combinatie met aanhangwagen besturen met een totaal MTM van maximaal 7000 kg. Let hierbij wel op dat het maximum van het rijbewijs B 3500 kg is voor het trekkende voertuig.

Wil je met zwaardere combinaties gaan rijden dan de bovengenoemde 7000 kg, dan is het rijbewijs C1E noodzakelijk!

Voor meer informatie: nieuwe-regels-voor-het-rijbewijs-be. Hiermee hopen wij je voldoende te hebben geïnformeerd.

Kosten motorrijbewijs

Actie cursus aanhanger BE 1 dag 599,-
Actie cursus aanhanger BE 2 dagdelen 599,-
Actie duo opleiding aanhanger BE 1 dag (alleen gevorderden!) 459,- p.p
Gezondheidsverklaring via website CBR 44,50

Op al onze opleidingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Genoemde prijzen zijn in euro, incl. 21% BTW of 0% BTW voor CBR producten en onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen, 01-09-2023.

Theorie halen

Een veel gestelde vraag: moet je theorie doen voor aanhanger? Om je BE rijbewijs te halen voor je aanhangwagen, hoef je alleen een praktijkexamen te doen. Er is geen theorie examen nodig om je aanhanger rijbewijs te halen.

Het enige wat je zelf moet regelen is een gezondheidsverklaring voordat wij een praktijkexamen met 1-daagse cursus voor je kunnen reserveren. Deze dien je in op de website van het CBR.

Praktijkexamen

Voor het aanhanger rijbewijs BE hoef je geen theorie-examen af te leggen. Wel is er voor het praktijkexamen enige theoretische kennis nodig, onder meer over kentekenbewijzen en de controlehandelingen.

Naast het rijden in de stad, buiten de bebouwde kom en het in- en uitvoegen, komen onderstaande bijzondere verrichtingen aan de orde:

  • Het vakkundig aan of afkoppelen van de aanhangwagen.
  • Recht achteruit rijden tot een bepaald punt (combinatielengte en stabiliteit bij het achteruitrijden).
  • Een bocht achteruit rijden gelijkmatig langs de trottoirband over zowel de linker als de rechter zijde.
  • Achteruit voor een laad en/of losplaats zetten van de aanhangwagen over zowel de linker als de rechter zijde.
  • Keren met behulp van een zijstraat of inrit aan zowel de linker als de rechter zijde.

Kom in contact

Stuur ons een bericht

Wil je meer informatie over onze rijlessen, of heb je een andere vraag? Vul dan het formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Harderwijk

Zeewolde