Je bent hier:

Snel je aanhanger BE rijbewijs halen met Rijschool Hartel!

Snel op weg met een aanhanger, aanhangwagen, oplegger of een trailer? Tegenwoordig heb je een apart BE rijbewijs nodig om met een aanhanger te mogen rijden. Bovendien vraagt het om andere vaardigheden dan met een enkele auto. Zowel in de verkeersdeelneming als tijdens de bijzondere manoeuvres.

Een dagopleiding volgen voor het halen van je aanhanger BE rijbewijs doe je bij rijschool Hartel. Met onze dagcursus behaal jij in 1 dag je aanhanger BE rijbewijs. ’s Ochtends starten we en dezelfde dag ben je in het bezit van je rijbewijs. Heb je nog geen ervaring met het rijden van een auto met aanhanger en/of achteruitrijden? Geen probleem. We adviseren je dan om deze dagopleiding te splitsen en in 2 dagdelen te volgen. Mocht het jou in het eerste dagdeel dan niet helemaal lukken, is verlenging van het tweede dagdeel of het inroosteren van een derde dagdeel nog gewoon mogelijk.

In 1 dag leer jij van ons dé juiste vaardigheden om op pad te gaan met een aanhangwagen. De aanhanger rijopleiding volg je bij rijschool Hartel. De beste weg naar je rijbewijs.

Vraag direct jouw aanhanger dagopleiding aan!
 • Snel je rijbewijs halen!
 • Voordelig je rijbewijs halen!
 • Rijopleiding in 1 dag mogelijk!
 • Sinds 1989, klantwaardering 9,5!
Rijles BE, Aanhanger BE rijbewijs, rijbewijs BE in 1 dag, rijschool Harderwijk en Zeewolde

Wil je meer weten over wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op, wil jij je BE-opleiding bij ons volgen schrijf je dan in via het inschrijfformulier!

ACTIE DAGOPLEIDING AANHANGER: NU €599,-

Schrijf je nu in!

Duo opleiding, in 1 dag je aanhanger rijbewijs BE

Heb je voldoende ervaring met het (achteruit) rijden met een aanhanger?
Dan zou je kunnen kiezen voor een duo opleiding. Samen met je partner, vriend(in) of collega in 1 dag je aanhanger rijbewijs BE halen?

 

Door met elkaar in de auto te rijden is bewezen dat je ontzettend veel leert door te kijken naar een ander!

De dag bestaat uit een stukje theorie over het kenteken van de les combinatie en enkele controlehandelingen. Daarna gaan we de weg op.

In totaal lessen we maar liefst 6 uur. Dit betekent  dat je dan per persoon 3u actief (achter het stuur) en 3u passief (op de achterbank) rijles krijgt, beiden afgesloten met een praktijkexamen bij het CBR.

 

Ervaring

Wij zitten al meer dan 34 jaar in het vak en hebben dus een uitgebreide ervaring in het geven van rijlessen. Wij komen onze afspraken na en streven naar de hoogste kwaliteit, waardoor we zijn uitgegroeid tot een zeer betrouwbare rijschool.

KNMV Rijschool Keurmerk

Een goede rijschool kun je herkennen aan het KNMV Rijschool Keurmerk met gecertificeerde KNMV motorrijinstructeurs (KGI). Met dit keurmerk kunnen wij ons als goed georganiseerde rijschool, met kwalitatief hoogwaardige en gepassioneerde instructeurs onderscheiden. En worden wij erkend als specialist op het gebied van motorrijopleidingen.

Gemiddeld beoordeeld met een 9,5!

Onze klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,5. Daarnaast beveelt 98% van onze klanten ons aan! Dit zijn cijfers waar we erg trots op zijn en die aantonen dat we inderdaad voor de allerbeste kwaliteit van jouw rijlessen gaan.

BOVAG-lid

Wij zijn een erkend BOVAG-lid, wat betekent dat we gegarandeerd een goede en betrouwbare rijschool zijn. De instructeurs worden periodiek gecheckt en bijgeschoold en hebben altijd allemaal een VOG (Verklaring Omtrent Gedrag).

Efficiëntie

Wij zorgen voor een degelijke en dynamische opbouw van de aanhanger BE rijlessen, waarbij we rekening houden met jouw gewenste tempo. Zo haal jij op een leuke, vlotte en efficiënte manier jouw aanhanger BE rijbewijs.

Begrip in de regio

Omdat we al jarenlang actief zijn en al talloze mensen hebben geholpen met hun rijlessen en het behalen van hun rijbewijs, zijn we een begrip in de regio. Wij zijn dé betrouwbare motorrijschool in Zeewolde, Harderwijk, Hierden, Ermelo, Biddinghuizen, Nunspeet en omstreken.

Wat klanten van ons vinden

Wij zijn behoorlijk trots op onze klanttevredenheid. We worden gemiddeld namelijk beoordeeld met een 9,5 en maar liefst 98% van onze klanten beveelt een rijopleiding E achter B bij Rijschool Hartel aan! Wil je zelf lezen wat onze klanten van ons vinden? Bekijk dan al onze reviews op Klantenvertellen.

Ruim 34 jaar toonaangevend in rijopleidingen

Aanhanger BE rijbewijs

Om met een aanhanger of oplegger te mogen rijden is niet altijd een aanhanger BE rijbewijs nodig.  Maar wanneer is BE noodzakelijk en wanneer is B alleen voldoende?

Maximum toegestane massa = massa ledig voertuig + laadvermogen, hierna te noemen MTM.

 • Aanhangwagen met MTM minder dan 750 kg: rijbewijs B voldoende
 • Aanhangwagen met MTM van 750 kg of meer: rijbewijs B voldoende mits de MTM van de auto en de MTM van de aanhangwagen samen niet meer bedragen dan 3500 kg
 • Met het rijbewijs B+ (code96) mag u een combinatie met aanhangwagen besturen met een totaal MTM van maximaal 4250 kg.
 • Met het rijbewijs BE mag u een combinatie met aanhangwagen besturen met een totaal MTM van maximaal 7000 kg. Let hierbij wel op dat het maximum van het rijbewijs B 3500kg is voor het trekkende voertuig.

Wil je met zwaardere combinaties gaan rijden dan de bovengenoemde 7000 kg, dan is het rijbewijs C1E noodzakelijk!

Voor meer informatie: nieuwe-regels-voor-het-rijbewijs-be. Hiermee hopen wij je voldoende te hebben geïnformeerd.

Kosten BE rijbewijs

Actie cursus aanhanger BE 1 dag 599,-
Actie cursus aanhanger BE 2 dagdelen 599,-
Actie duo opleiding aanhanger BE 1 dag (alleen gevorderden!) 459,- p.p
Gezondheidsverklaring via website CBR 44,50


Op al onze opleidingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.
Genoemde prijzen zijn in euro, incl. 21% BTW of 0% BTW voor CBR producten en onder voorbehoud van typefouten en prijswijzigingen, 01-09-2023.

Theorie halen

Een veel gestelde vraag: moet je theorie doen voor aanhanger? Om je BE rijbewijs te halen voor je aanhangwagen, hoef je alleen een praktijkexamen te doen. Er is geen theorie examen nodig om je aanhanger rijbewijs te halen.

Het enige wat je zelf moet regelen is een gezondheidsverklaring voordat wij een praktijkexamen met 1-daagse cursus voor je kunnen reserveren. Deze dien je in op de website van het CBR.

Praktijkexamen 

Voor het aanhanger rijbewijs BE hoef je geen theorie-examen af te leggen. Wel is er voor het praktijkexamen enige theoretische kennis nodig, onder meer over kentekenbewijzen en de controlehandelingen.

Naast het rijden in de stad, buiten de bebouwde kom en het in- en uitvoegen, komen onderstaande bijzondere verrichtingen aan de orde:

 • Het vakkundig aan of afkoppelen van de aanhangwagen.
 • Recht achteruit rijden tot een bepaald punt (combinatielengte en stabiliteit bij het achteruitrijden).
 • Een bocht achteruit rijden gelijkmatig langs de trottoirband over zowel de linker als de rechter zijde.
 • Achteruit voor een laad en/of losplaats zetten van de aanhangwagen over zowel de linker als de rechter zijde.
 • Keren met behulp van een zijstraat of inrit aan zowel de linker als de rechter zijde.

Contactformulier:  What is 6 x 2


   Hoeveel is 1 + 9


   Hartel Rijopleidingen

   Rijles, spoedopleiding rijbewijs, rijschool Harderwijk en Zeewolde

   Ruim 30 jaar ervaring

   Hartel Rijopleidingen is dè rijschool in Harderwijk en Zeewolde, die al sinds 1989 garant staat voor een rijopleiding van hoge kwaliteit. Door continu bij te scholen, afspraken na te komen en kwaliteit te leveren is Hartel Rijopleidingen uitgegroeid tot een zeer betrouwbare rijschool voor al jouw rijlessen.

   Rijles, spoedopleiding rijbewijs, rijschool Harderwijk en Zeewolde

   Erkend Bovag en KNMV rijschool

   Hartel Rijopleidingen is een erkend BOVAG rijschool met KNMV gediplomeerde motorinstructeurs. Bij een BOVAG rijschool weet je waar je aan toe bent en krijg je die zekerheid. BOVAG schrijft onder meer voor dat de instructeurs hun deskundigheid op peil houden en een VOG (verklaring omtrent gedrag) moeten kunnen overleggen.

   Rijles, spoedopleiding rijbewijs, rijschool Harderwijk en Zeewolde

   Snel je rijbewijs halen

   Door middel van een degelijke en dynamische opbouw van de rijlessen, waarbij gestreefd wordt naar een zo kort mogelijke duur van de rijopleiding, haal jij op een leuke en vlotte manier je autorijbewijs, motorrijbewijs, aanhanger rijbewijs (BE) of scooterrijbewijs!